Brood bakken

De lekkerste broden bakken | Hoe bak je brood?

Sodabrood

Sodabrood

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
3 sterren - gebaseerd op 2 reviews


Bereiding Sodabrood:

Verwarm de oven op 200 °C voor. Zeef de bloem, zuiveringszout, cremor tartari en het zout boven een kom. Snijd het bakvet in stukjes en wrijf het met de vingertoppen in de ingrediënten tot het mengsel op broodkruim lijkt. Meng (indien gewenst) de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel, voeg de karnemelk en melk toe en meng er een zacht deeg van.

Kneed het deeg lichtjes op een met bloem bedekt werkvlak en maak een ronde vorm van het deeg. Maak deze wat platter met uw hand, zodat het een ovale vorm krijgt. Maak met een mes een groot kruis op  het brood en leg het op een bakplaat waar bloem op gestrooid is. Het brood wordt in 30 minuten gebakken.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: