Brood bakken

De lekkerste broden bakken | Hoe bak je brood?

Brood

Opgerold pompoenbrood

Vet een broodblik (900 gram inhoud) in met boter. Laat het suiker oplossen in water en doe hier de gist bij. Laat dit mengsel zo’n 10 tot 15 minuten staan tot het schuimig is. Meng het meel in een kom met de specerijen en het zo...

Volledige recept

Italiaans kruidenbrood

Meng het water en de melk in een kom en laat de suiker hierin oplossen. Strooi de gist er over en wacht 15 tot 20 minuten tot het mengsel schuimig is. Verwarm de olie in een koekenpan op een laag vuurtje en fruit de knoflook en kr...

Volledige recept

Sodabrood

Verwarm de oven op 200 °C voor. Zeef de bloem, zuiveringszout, cremor tartari en het zout boven een kom. Snijd het bakvet in stukjes en wrijf het met de vingertoppen in de ingrediënten tot het mengsel op broodkruim lijkt. Meng (...

Volledige recept

Brötchen

Maak een gistmengsel door de suiker op te laten lossen in het water en de gist erover te strooien. Wacht 10 tot 15 minuten af tot het schuimig is. Zeef het meel en zout boven een grote kom en wrijf het bakvet erdoor met de vingert...

Volledige recept

Rozijnenbrood

Meet 50 gram bloem af in een kom. Voeg hierbij de gist, melk en suiker toe. Zorg er voor dat alles goed gemengd wordt. Wacht zo’n 20 minuten af todat dit mengsel schuimig is. Wrijf de boter met de vingertoppen door de rest van d...

Volledige recept

Landelijk brood

Meng alle ingrediënten in een kom. Het enige waar u mee op moet letten is dat u de gist niet boven het zou toevoegt. Blijf het kneden totdat er uiteindelijk deeg ontstaat. Als het deeg wat plakkerig aanvoelt kunt u wat meel toev...

Volledige recept