Brood
Sodabrood
Verwarm de oven op 200 °C voor. Zeef de bloem, zuiveringszout, cremor tartari en het zout boven een kom. Snijd het bakvet in stukjes en wrijf het met de vingertoppen in de ingrediënten tot het mengsel op broodkruim lijkt. Meng (...
Brötchen
Maak een gistmengsel door de suiker op te laten lossen in het water en de gist erover te strooien. Wacht 10 tot 15 minuten af tot het schuimig is. Zeef het meel en zout boven een grote kom en wrijf het bakvet erdoor met de vingert...
Rozijnenbrood
Meet 50 gram bloem af in een kom. Voeg hierbij de gist, melk en suiker toe. Zorg er voor dat alles goed gemengd wordt. Wacht zo’n 20 minuten af todat dit mengsel schuimig is. Wrijf de boter met de vingertoppen door de rest van d...
Landelijk brood
Meng alle ingrediënten in een kom. Het enige waar u mee op moet letten is dat u de gist niet boven het zou toevoegt. Blijf het kneden totdat er uiteindelijk deeg ontstaat. Als het deeg wat plakkerig aanvoelt kunt u wat meel toev...
Multigranenbrood
Los de suiker op in het water en strooi hier de gist over. Wacht 10 tot 15 minuten totdat het mengsel schuimig is. Meng de witbrood meel, volkorenmeel, tarwekiemen, haverzemelen en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midd...