Brood bakken

De lekkerste broden bakken | Hoe bak je brood?

Italiaans kruidenbrood

Italiaans kruidenbrood

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
3.5 sterren - gebaseerd op 4 reviews


Bereiding Italiaans kruidenbrood:

Meng het water en de melk in een kom en laat de suiker hierin oplossen. Strooi de gist er over en wacht 15 tot 20 minuten tot het mengsel schuimig is. Verwarm de olie in een koekenpan op een laag vuurtje en fruit de knoflook en kruiden zachtjes hierin. Laat hierna het mengsel afkoelen. Meng het meel met het zout in een kom.

Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel en de knoflook en kruiden toe. Strooi wat bloem op de werkplek en kneed hierop het mengsel tot het een zacht deeg is. Zorg ervoor dat het deeg bedekt wordt met een dun vetlaagje.  Dek nu het deeg af met huishoudfolie en laat het deeg op een warme plek staan tot het in volume verdubbeld is.

Kneed hierna al het lucht eruit en maak er een ovale vorm van. Bestrooi dan een bakplaat met meel en leg het deeg hier op. Dek deze bakplaat nu af en laat het deeg rijzen tot het ongeveer 2 keer zo groot is geworden. Warm de oven voor op 200 °C. Het brood wordt ongeveer in 30 minuten gebakken.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: