Brood bakken

De lekkerste broden bakken | Hoe bak je brood?

Landelijk brood

Landelijk brood

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
1.33 sterren - gebaseerd op 3 reviews


Bereiding Landelijk brood:

Meng alle ingrediënten in een kom. Het enige waar u mee op moet letten is dat u de gist niet boven het zou toevoegt. Blijf het kneden totdat er uiteindelijk deeg ontstaat. Als het deeg wat plakkerig aanvoelt kunt u wat meel toevoegen. Als het deeg te los is kunt u water toevoegen.

 

Hierdoor wordt het deeg meer een geheel. Blijf het deeg kneden totdat het zacht, soepel en elastisch is. Vet daarna een kom in en doe hier het deeg in.

Draai nu het deeg in de kom rond, zodat het met een dun vetlaagje wordt bedekt. Hiermee wordt voorkomen dat er een korst vormt. Bedek nu de kom met folie en laat het op een warme plaats staan totdat het in volume is verdubbeld. Vouw, duw en sla de lucht uit het deeg op een bloem bedekt werkvlak. Maak van het deeg een ronde, ovale vorm en leg deze op een bakplaat.

Leg hiervoor eerst bakpapier op de bakplaat. Maak met een mes een aantal diagonale inkepingen en bestuif het deeg nog met wat bloem. Dit moet u dan nog een uur laten rijzen.

Warm de oven voor op 220 °C. Het brood wordt in een half uur gebakken. Met een tik tegen de bodem van het brood kunt u controleren of het brood gaar is. Als dit hol klinkt is dan is het gaar. Als dit niet zo is doe het brood dan nog een aantal minuten terug in de oven.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: