Brood bakken

De lekkerste broden bakken | Hoe bak je brood?

Multigranenbrood

Multigranenbrood

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Loading...
1 sterren - gebaseerd op 1 reviews


Bereiding Multigranenbrood:

Los de suiker op in het water en strooi hier de gist over. Wacht 10 tot 15 minuten totdat het mengsel schuimig is. Meng de witbrood meel, volkorenmeel, tarwekiemen, haverzemelen en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk hier het gistmengsel, de melk, honing en olijfolie in.

Kneed vervolgens het deeg totdat het zacht, soepel en elastisch is. Vorm een bal van het deeg en leg die op een ingevette bakplaat. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het zoute water en strooi hier wat tarwe of havermout op. Wikkel het deeg hierna in folie en laat het anderhalf uur op een warme plaats staan tot het in volume verdubbeld is. Ondertussen kunt u de oven voor verwarmen op 200 °C. Als het deeg genoeg gerezen is kunt u het deeg in de oven doen en wordt het in ongeveer 30 minuten bruin gebakken.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: