Brood bakken

De lekkerste broden bakken | Hoe bak je brood?

Rozijnenbrood

Rozijnenbrood

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
3.4 sterren - gebaseerd op 10 reviews


Bereiding Rozijnenbrood:

Meet 50 gram bloem af in een kom. Voeg hierbij de gist, melk en suiker toe. Zorg er voor dat alles goed gemengd wordt. Wacht zo’n 20 minuten af todat dit mengsel schuimig is. Wrijf de boter met de vingertoppen door de rest van de bloem. Meng het zout, bruine suiker, rozijnen en specerijen er doorheen. Voeg het gistmengsel en ei hier ook weer toe en meng alles goed door elkaar.

Kneed dit totdat het een soepel, zacht en elastisch deeg is. Doe het deeg in een ingevette kom en draai het hier rond zodat er een vetlaagje op het deeg komt. Bedek de kom nu met huishoudfolie en laat het op een warme plek staan tot het deeg in volume is verdubbeld. Kneed de lucht uit het deeg op een bloem bedekte werkplek.

Kneed het deeg hierna nog een keer en doe het in een ingevet broodblik. Schuif het blik in een ingevette plastic zak en bind die losjes dicht. Laat het deeg rijzen tot het ongeveer 2,5 centimeter boven het blik uitkomt. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrijk de bovenkant van het deeg met wat opgeklopt ei en doe het dan ongeveer 30 minuten in de oven.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: