Brood bakken

De lekkerste broden bakken | Hoe bak je brood?

Brötchen

Brötchen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Loading...


Bereiding Brötchen:

Maak een gistmengsel door de suiker op te laten lossen in het water en de gist erover te strooien. Wacht 10 tot 15 minuten af tot het schuimig is. Zeef het meel en zout boven een grote kom en wrijf het bakvet erdoor met de vingertoppen. Doe dit tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Voeg het gistmengsel toe en maak er een stevig deeg van.

Kneed het deeg op een met bloem bedekte werkplek tot het zacht, soepel en elastisch is. Vet een kom in en leg het deeg hierin. Zo wordt het deeg met een dun laagje vet bedekt. Dek nu het deeg af en laat het rusten totdat het in volume verdubbeld is. Strooi wat bloem op het werkvlak. Kneed hierop het lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 18 porties.

Draai hier balletjes van en druk ze dan stevig plat met de palm van de hand. Leg de brötchen ongeveer 2,5 centimeter van elkaar op de bakplaten. Bedek ze met ingevet folie en laat het 30 minuten staan op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 230 °C en bak de brötchen zo’n 15 tot 20 minuten.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: