Brood bakken

De lekkerste broden bakken | Hoe bak je brood?

4 tips voor het maken van de vetste drip taarten

4 tips voor het maken van de vetste drip taarten

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Bereiding 4 tips voor het maken van de vetste drip taarten:

Drip taarten, ook wel drip cakes genoemd, zijn vandaag de dag populairder dan ooit. Door gekleurde fondant glazuur of gesmolten chocolade langs de zijkanten van de taart te laten ‘druipen’ ontstaat er een heel gaaf effect. Een drip taart is vrij eenvoudig te maken, maar je moet uiteraard wel weten wat je aan het doen bent. Kun jij wel wat tips gebruiken voor het maken van de vetste drip taarten? Lees dan snel verder!

Tip 1: zorg ervoor dat je taart strak is afgesmeerd of bekleed

Een belangrijke voorwaarde voor het maken van een mooie drip cake is dat de taart strak afgesmeerd of bekleed moet zijn. Wanneer je de taart niet glad hebt afgesmeerd of de fondant niet strak en egaal is aangebracht, zal jouw drip niet mooi naar beneden lopen. Besteed daarom wat extra tijd aan het afsmeren of bekleden van jouw taart.

Tip 2: bouw je drip cake op uit meerdere lagen

Je kunt een drip cake maken bestaande uit één laag, maar het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om een vette drip taart te maken die is opgebouwd uit meerdere lagen taart. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld drie taartpannen in verschillende groottes. De grootste taart doe je onderop en bovenop plaats je de kleinste taart. Door meerdere lagen te gebruiken, kun je ook variëren met de smaak. Denk bijvoorbeeld aan chocolade, vanille, banaan of aardbei. Werk iedere laag af met een drip in een bijpassende kleur en smaak.

Tip 3: de drip moet niet te dun, maar ook niet te dik zijn

Een veelgemaakte fout is dat de drip te dun of juist te dik is. Wanneer de drip te dun is, zal deze helemaal tot onderaan je taart lopen. Een te dikke drip geeft dan weer niet het gewenste druipeffect. Het is vaak een hele kunst om de drip perfect te krijgen, niet te dun, maar ook niet te dik. In de meeste gevallen kun je de gewenste dikte bereiken door met de temperatuur van de drip te spelen. Hoe meer je de drip verwarmt, hoe dunner deze uiteindelijk wordt.

Tip 4: werk je taart verder af met gave decoraties

Een drip cake zonder decoraties is wat ons betreft eigenlijk niet af. Decoraties vormen de kers op de taart. Door jouw taart verder af te werken met gave decoraties, kun je jouw taart van een echt wow-effect voorzien. Taartdecoratie bestellen doe je online bij Baktotaal Bouwhuis. Bekijk eens het assortiment eetbare en niet-eetbare taartdecoraties!


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: