Brood bakken

De lekkerste broden bakken | Hoe bak je brood?

Opgerold pompoenbrood

Opgerold pompoenbrood

Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 3 reviews


Bereiding Opgerold pompoenbrood:

Vet een broodblik (900 gram inhoud) in met boter. Laat het suiker oplossen in water en doe hier de gist bij. Laat dit mengsel zo’n 10 tot 15 minuten staan tot het schuimig is. Meng het meel in een kom met de specerijen en het zout. Pak nu een andere kom en meng hier 3 eetlepels olie, melk, pompoenpuree en de bruine suiker in. Voeg dit samen met het gistmengsel toe aan de meel en maak hier een zacht deeg van. Als het wat plakkerig is kunt u wat meel toevoegen.

Rol dan het deeg uit tot een dikke cirkel. Spreid de rozijnen en walnoten erover en kneed ze er door. Vorm een bal van het deeg en leg die in een ingevette kom. Dek deze kom dan af en laat het rusten tot het deeg in volume is verdubbeld. Kneed hierna het lucht uit het deeg en rol het dan uit tot een rechthoek van 20 bij 30 centimeter. Het moet ongeveer 1 centimeter dik zijn. Bestrijk het deeg met de gesmolten boter en strooi hier de kaneelsuiker over. Rol het deeg dan strak op.

Leg de rol met de naad naar beneden in het ingevette broodblik, dek deze af met huishuidfolie en laat deze weer rijzen tot het verdubbeld is in volume. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder dan de folie en bestrijk de bovenkant met het geklopte eier-melkmengsel en bak dan het brood in ongeveer 40 minuten


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: